Skip to content

Oorsprongsdocumenten Welke oorsprongsdocumenten worden aangeboden?

Certificaat van Oorsprong (CvO)

Een certificaat van oorsprong (CvO) is een document dat de oorsprong van product aangeeft. Een CvO bewijst dus in welk land een product gemaakt is. De Kamer van Koophandel geeft deze certificaten van oorsprong af.

EUR.1

Als bewijsstuk van de preferentiƫle oorsprong kunt u een EUR.1 of EUR-MED certificaat gebruiken. Deze documenten zijn niet verplicht, maar het gebruik ervan kan u of uw afnemer veel voordeel opleveren. Zeker in landen waar de invoerrechten hoog zijn.

EUR-MED

Een EUR-MED certificaat is een variant op het EUR.1 en is alleen geldig als u handelt met landen waar de Pan-Euro-Mediterrane overeenkomst geldt. Deze overeenkomst maakt het mogelijk dat grondstoffen en producten van preferentiƫle oorsprong uit deze landen meetellen voor de oorsprongsbepaling (de zogenaamde cumulatie). Een EUR-MED gebruikt u in plaats van een EUR.1 en biedt meer mogelijkheden bij re-export naar een ander partnerland binnen deze landengroep.

Legalisatie

Een document dat in Nederland rechtsgeldig is, is dat niet automatisch in het land waarmee u zaken doet. De Kamer van Koophandel legaliseert handtekeningen op allerlei soorten documenten, zoals contracten en handelsfacturen. Zo weet uw buitenlandse klant ook zeker dat het document geldig is.

Certificatie

Als u exporteert, moet u in sommige gevallen documenten certificeren. Dat kan een voorwaarde zijn van het land waar u mee handelt, maar kan ook een eis zijn van uw klant of bank (in verband met het betalingsverkeer).

PKIoverheid certificaten Welke PKI overheidtokens worden door oorsprongsdocumenten.nl ondersteund?

Softtokens

oorsprongsdocumenten.nl ondersteunt softtokens uitgegeven door QuoVadis Softtokens zijn goedkoper en makkelijker aan te vragen echter maar 1 jaar geldig

Hardtokens

oorsprongsdocumenten.nl ondersteunt ook hardtokens uitgegeven door QuoVadis:

Voor de aanvraag van een hardtoken is een face-to-face meeting op uw kantoor nodig en is duurder in de aanschaf. Echter een hardtoken is wel 3 jaar geldig.

Het abonnement bevat: 99.9% Uptime // 24/7 telefonisch support // gratis installatie // migratie hulp // developer API